Відновлення інфраструктури та розмінування: до Балаклії прибув зведений загін ДСНС

Фото

До звільненої від російських загарбників Балаклії на Харківщині прибув зведений загін Державної служби України з надзвичайних ситуацій, який допомагатиме у відновленні інфраструктури та проведення розмінування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ у Телеграмі.

“Рятувальники та піротехніки з різних куточків України, що увійшли до складу зведеного загону, допомагатимуть місцевій владі у відновленні інфраструктури життєзабезпечення, проведенню розмінування територій, розбору завалів. Наразі у деокупованому місті немає світла, води та частково газу”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Балаклію прибув перший тестовий потяг Укрзалізниці

Зазначається, що вже розпочалися роботи з розмінування найважливіших об’єктів критичної інфраструктури міста, щоб дати можливість працювати іншим аварійним і комунальним службам задля відновлення безпечних і нормальних умов життя його мешканців.

У подальшому планується нарощення сил та засобів загону, залежно від обсягу відновлювальних робіт.

Читайте також: Тимчасово захопленими залишаються близько 6% території Харківщини

Як повідомляв Укрінформ, до початку вересня на Харківщині було тимчасово захоплено майже третину області. За даними Міноборони, в ході масштабного наступу ЗСУ від російських загарбників звільнені 8500 квадратних кілометрів території області, близько 388 населених пунктів та майже 150 тисяч людей.