На Львівщині проживають 250 тисяч переселенців

У Львівській області офіційно зареєстровано майже 250 тисяч вимушених переселенців.

Про це голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«250 тисяч людей з числа ВПО зараз офіційно проживають на Львівщині: 75 тисяч – діти, 32 тисячі пенсіонерів, 8 тисяч людей з інвалідністю, 121 тисяча людей працездатного віку», - написав він.

При цьому Козицький додав, що в піковий період в області проживали понад 630 тисяч вимушених переселенців.

Читайте також: На Київщині зареєструвались вже понад 315 тисяч внутрішньо переміщених осіб

Також, за словами Козицького, майже 1600 внутрішньо переміщених людей пройшли реабілітаційне лікування на Львівщині. Найбільше – з Донецької, Харківської, Луганської та Дніпропетровської областей. Понад 800 пацієнтів відправили зі Львівщини на лікування за кордон. 200 людей мали травми та поранення, ще близько 500 – онкологію, решта – інші патології.

"За ці 200 днів маємо також новини, які по-особливому сповнені радістю та надією: близько 8 тисяч 200 пар одружились на Львівщині, серед них – 150 воїнів, які були на своєму весіллі дистанційно. Майже 9 тисяч українців народилась у нашій області від початку повномасштабної війни. Понад 1400 з них – від матерів, які вимушено покинули домівки», - поінформував голова ОВА.

Читайте також: Лікарня на Львівщині отримала від Норвегії унікальний евакуаційний медичний автобус

Як повідомляється, 11 вересня виповнилося рівно 200 днів від початку повномасштабного вторгнення рф за наказом володимира путіна на територію України.