СБУ викрила ще трьох колаборанток на Луганщині, серед яких «зірка» роспропаганди

Фото

Співробітники СБУ зібрали докази добровільної співпраці з ворогом на тимчасово окупованій території Луганщини ще трьох колаборанток. Зокрема, задокументовано активне розкручування у пропагандистських роликах рф 19-річної уродженки міста Сватове.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

««Юну Лізу зі звільненого Сватового» намагаються зробити «обличчям» народу Луганщини, який очікував російського «асвабаждєнія». Серед іншого, дівчина знялася у телевізійних проєктах, де: підтримувала окупаційну політику та ведення агресивної війни проти України; закликала допомагати армії країни-агресора у війні; агітувала земляків співпрацювати з окупаційною адміністрацією рф на захоплених територіях Луганської та Харківської областей», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ще дві колаборантки встигли довести свою лояльність загарбникам, попрацювавши на так званих «керівних посадах» терористичної організації «лнр». Тепер їм доручили встановлення окупаційного режиму на щойно захоплених територіях. Одна раніше працювала в окупованому Краснодонському районі, нині керує «паспортизацією» мешканців Білокураківського району.

Інша колаборантка – «очільниця» так званого «Кремінського району лнр», незаконно створеного окупантами на території Сєвєродонецького району Луганщини.

Читайте також: Викрили двох киян, які виправдовували збройну агресію рф проти України

Зловмисниця прибула до Кремінної з тимчасово окупованого Луганська як «кадрове підкріплення». У пресслужбі зазначили, що у минулому «регіоналка» була секретарем райради і брала активну участь в антиукраїнських пропагандистських заходах.

Стосовно всіх цих осіб триває досудове розслідування за статтею 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області Служба безпеки України затримала двох агентів російської федерації, які збирали інформацію про координати позицій Збройних сил України та паролі блокпостів.