У Севастополі загарбники запустили чатбот для доносів на людей, які підтримують Україну

У Севастополі окупанти запустили чатбот для доносів на людей, які підтримують Україну, а також створили «центр протидії ідеології тероризму та профілактики девіантної поведінки в освітній сфері».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

«Окупаційна адміністрація Севастополя створила так званий «центр протидії ідеології тероризму та профілактики девіантної поведінки в освітній сфері», йдеться у повідомленні.

Також у тимчасово окупованому Севастополі запустили чатбот для доносів на людей, які підтримують Україну, інформують у Представництві.

Читайте також: Загарбники продовжили у Криму «жовтий рівень» терористичної загрози до 8 вересня

Зазначається, що так звані кримські блогери останнім часом масово викладають відео та фото мешканців Криму, які підтримують Україну, з проханням ідентифікувати цих людей та в подальшому передати зазначену інформацію окупаційним спецслужбам.

Водночас підконтрольні окупантам медіаресурси розпочали інформаційний булінг будь-яких проявів підтримки України мешканцями окупованому Криму. Активно публікуються дописи з погрозами за підтримку України, викладаються фотокадри з особистих сторінок у соціальних мережах, де людину цькують, а інколи публікують назви населених пунктів та місце проживання

А в мережі продовжують з’являтися так звані "відеовибачення" від людей, які публічно висловлювалися на підтримку України, слухали українську музику чи відмовляли в обслуговуванні військових рф. Дані відео виглядають абсурдними та записаними за завчасно підготовленими сценаріями, під примусом, тиском чи навіть катуваннями, інформує Представництво.

Як повідомляв Укрінформ, за «дискредитацію» російської армії в тимчасово окупованому Криму відкрито понад 100 справ.

Читайте також: У кримському СІЗО утримують херсонця нібито за підозрою у підготовці теракту

У Криму на 10 діб заарештували діджея за демонстрацію на проєкторі української пісні «Дике поле». Чоловіка, який замовив пісню «Дике поле» у кримському караоке-барі, загарбники змусили записати так зване "відеовибачення" та присудили штраф.

Також у тимчасово окупованому Севастополі «правоохоронні органи» затримали чоловіка, який заспівав у своїй машині пісню «Ой у лузі червона калина» - затримання чоловіка провели жорстко, уклавши його обличчям вниз на асфальт. Щоб підняти «бунтівника» із землі, один із силовиків тягнув його за волосся.

В окупованому Криму знесли станцію технічного обслуговування, де відмовилися обслуговувати автомобіль військовослужбовців рф, власниками та працівниками цього СТО були кримські татари.