На Київщині затримали чоловіка, який стріляв у прапор і розмахував гранатою

Фото

У Київській області правоохоронці затримали чоловіка, який, за інформацією слідства, розстріляв Державний прапор України та погрожував гранатою поліцейським.

Про це у Телеграмі повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, передає Укрінформ.

«Цього 30-річного лиходія ми затримали цієї ночі на Обухівщині. Спочатку зловмисник відкрив стрілянину з рушниці по українському стягу, коли ж на місце прибув наряд, схопив гранату і грозився підірвати правоохоронців та себе», - розповів керівник поліцейських столичної області.

Працівники Васильківської поліції, за словами Нєбитова, спрацювали чітко.

«Уже через мить зловмиснику вдягнули кайданки. Як виявилось, він знаходився в стані алкогольного сп’яніння. У лиходія вилучили зброю, набої та гранату Ф-1. Наразі молодик перебуває в ізоляторі тимчасового тримання», - уточнив він.

Читайте також: Мешканець Рівного може сісти на три роки за наругу над прапором

Нєбитов поінформував, що за наругу над державними символами, незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами, а також погрозу вбивством працівнику правоохоронного органу зловмисникові загрожує до семи років позбавлення волі.

Окремо він висловив думку, що цей випадок – ганебна та неприпустима поведінка під час воєнного стану, і запевнив, що поліція буде жорстко реагувати на такі правопорушення.

Як повідомлялося, на Черкащині затримали чоловіка, який учинив наругу над державним прапором.