На захопленій цьогоріч частині Луганщини залишаються 350 тисяч людей – Гайдай

Близько 350 тисяч чоловік залишається на території Луганської області, яку росія змогла тимчасово захопити тільки в цьому році.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Якщо взяти ту територію Луганської області, яка залишалась під контролем України після окупації її частини в 2014 році, то звідти виїхало близько 300 тисяч чоловік. Залишились, орієнтовно, десь близько 350 тисяч чоловік», - зазначив Гайдай.

За його словами, навіть зараз, під час ведення активних бойових дій у цих людей залишається можливість виїхати.

Читайте також: Примусова мобілізація на Луганщині: росіяни «полюють» на чоловіків біля дитсадочків

«Перший – по дамбі через Харківську область. Єдине, що там тільки пішохідний перехід. Друге – через Запорізьку область. І третій варіант, більш довгий і дороговартісний – через росію і через країни Балтії. Але це обійдеться, орієнтовно, у триста євро», - поінформував очільник Луганщини.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 18 серпня українські захисники знищили вже більше 44 тис. росіян.