На Дніпропетровщині внаслідок російської агресії зруйновані понад тисячу житлових будинків

На Дніпропетровщині від початку повномасштабного вторгнення військ рф зазнали руйнувань понад тисячу житлових будинків.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника ради оборони Дніпропетровської області Микола Лукашук.

"Від початку повномасштабного російського вторгнення в області зруйновано більше тисячі житлових будинків", - зазначив Лукашук.

Читайте також: За добу росіяни обстріляли шість областей, багато жертв та руйнувань - зведення ВЦА

За його словами, у Нікопольському районі, який постійно зазнає обстрілів з тимчасово захоплених територій Запорізької області, з 12 липня до 16 серпня зруйновано і пошкоджено 309 приватних житлових будинків і 117 багатоповерхівок.

У Криворізькому районі за останні тижні повністю зруйновано 30 приватних будинків, пошкоджено майже 500. У Зеленодольській громаді, яка межує з Херсонською областю, внаслідок обстрілів постраждало 59 багатоповерхівок, зазначив голова облради.

Він додав, що сім громад області внесені до переліку розташованих у зоні проведення бойових дій.

Читайте також: російські війська з «Ураганів» та артилерії обстріляли Дніпропетровщину

Як повідомлялося, 17 серпня у Дніпропетровській області ворог завдав ударів по Криворізькому та Нікопольському районах. Нікополь був обстріляний двічі. Поранена жінка. У місті пошкоджені 15 будинків, господарські споруди, автомобілі, школа, магазин і храм.