На Донеччині російськи загарбники зруйнували або пошкодили майже 17 600 об’єктів

На території Донецької області російськи загарбники зруйнували або пошкодили 17 596 об’єктів, водночас кількість руйнувань у Маріуполі та Волновасі можна буде порахувати після деокупації.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Зараз у Донецькій області зруйновано або частково пошкоджено об’єктів 17596 по території області без урахування Маріуполя та Волновахи. У Маріуполі руйнація об’єктів іде практично на рівні 95%, з них 40% - повністю зруйновано. Так само приблизно по Волновасі, але оцінки цих даних можна надавати тільки після деокупації території», - сказав очільник області.

Він зазначив, що наразі в цілому йдуть дуже великі темпи руйнування по території області.

«Станом на зараз Донеччина займає після Київської області за кількістю зруйнованих об’єктів друге місце. Це за кількістю повністю зруйнованих або пошкоджених», - додав Кириленко.

Читайте також: Донеччину за добу росіяни обстріляли 37 разів, є вбиті та поранені

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області. Ворог обстрілює школи, лікарні, торговельні центри, ринки, дитсадки та житлові будинки. У регіоні вже давно немає газопостачання, а в багатьох населених пунктах - і водопостачання. Російські загарбники роблять спроби прорвати українську оборону в кількох напрямках, але не мають успіху і повертаються на свої попередні позиції.

Фото: Нацполіція