Двом «чиновникам» на Херсонщині оголосили підозру у держзраді

Фото

На Херсонщині "директору" водоканалу й "в. о. головного лікаря" оголошено підозру в державній зраді.

Про це повідомляє Служби безпеки України у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Із початку широкомасштабного вторгнення рф активно співпрацює з окупантами "директор" Херсонського водоканалу. Ще одна колаборантка отримала кар’єрне підвищення та обійняла посаду «в. о. головного лікаря Білозерського центру первинної медико-санітарної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що "директор" водоканалу розпорядився відправити спецтехніку на підмогу російській армії, унаслідок чого загарбники змогли облаштувати оборонні позиції навколо окупованого обласного центру.

Водночас СБУ повідомляє й про фейкового правоохоронця, який здобув посаду "начальника Новокаховського відділу по боротьбі з економічними злочинами". За інформацією відомства, він брав участь у зриві посівної кампанії на Херсонщині.

Зазначається, що "чиновникам" оголошено про підозру у державній зраді за ст. 111 Кримінального кодексу України. Відносно "правоохоронця" СБУ проводить досудове розслідування за статтею «Колабораційна діяльність».

Читайте також: На Вінниччині викрили схему перетину державного кордону для «ухилянтів»

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила членів російської агентурної мережі, які допомагали окупантам нищити суднобудівну інфраструктуру на Миколаївщині.