Ляшко провів нараду з державними санітарними лікарями областей: про що говорили

На селекторній нараді у Міністерстві охорони здоров'я одним із центральних було питання про готовність до реагування на потенційне збільшення випадків COVID-19 та профілактику захворювань у регіонах.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ України, передає Укрінформ.

«Питання ефективного реагування на можливе зростання кількості випадків коронавірусу, забезпеченості тест-системами – вирішуємо зараз. Восени та взимку ситуації, коли не вистачає тестів, медичних виробів, бути не може», – наголосив міністр охорони здоров’я Ляшко.

Читайте також: Ще три заклади охорони здоров'я отримали інкубатори для немовлят – МОЗ

За його дорученням керівники центрів контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) уже зараз мають прорахувати максимальну потребу у тест-системах та надати її на національний рівень для повноцінної роботи системи епіднагляду.

"Окремо на нараді була обговорена підготовка до опалювального сезону. Зокрема, обласні центри контролю та профілактики хвороб мають переглянути свою матеріально-технічну базу та визначити, як можна покращити енергоефективність", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Ляшко закликає міжнародні організації сприяти доставці ліків на захоплені рф території

Ще одним питанням, яке порушили в ході наради, став запуск пілотного проєкту з імунопрофілактики на рівні однієї області. Так, у Львівській області планується створити «замкнений цикл» для забезпечення та розвезення засобів з імунопрофілактики (вакцин). Проєкт буде спрямований на те, щоб ефективно використовувати вакцини та не допускати їх нестачі в окремих закладах охорони здоров’я.

Як повідомлялося, Національна служба здоров'я України відкрила для медзакладів прийом пропозицій за 12 напрямами Програми медичних гарантій на 2022 рік.