Пряма евакуація неможлива: Гайдай назвав альтернативні шляхи виїзду з Луганщини

Виїзд із тимчасово захопленої Луганщини цивільним особам наразі не дозволяють загарбники через напружені бойові дії по всій адміністративній межі області, але є варіанти вибратися звідти самостійно.

Про це в своєму Телеграм-каналі розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Є три варіанти виїзду. Один – через Харківську область через дамбу пішки: це досить небезпечно, бо там дамба обстрілюється. Другий варіант – через Запоріжжя, але там довго треба стояти у чергах. І третій варіант – найдовший, але, можливо, він якийсь більш менш спокійний – це через Російську Федерацію, через країни балтійські чи на Грузію, а далі вже виїжджати в Україну», - зазначив він.

Гайдай додав, що останній шлях – дуже довгий. На нього доведеться витратити десь близько 2,5–3 доби. До того ж він недешевий.

Читайте також: На Луганщині зростає кількість воєнних злочинів росіян, місцеві жителі зникають безвісти

«За нашою інформацією, люди, які проїжджали, платили, наприклад, від Сєвєродонецька до Луганська близько 9-10 тисяч гривень ($245-270), щоби доїхати. А далі різними країнами, щоб виїхати і з окупації, і з Російської Федерації, – близько 300 євро», - уточнив очільник Луганщини.

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: Телеграм Сергія Гайдая