У Житомирі відкрився центр для тимчасового проживання переселенців

Фото

У Житомирі відкрився Колективний центр святого Василія Великого для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Приміщення центру відновлено за рахунок коштів проєкту «Карітас-Україна» «Гідна допомога внутрішньо переміщеним особам у західній частині України» за підтримки Українського гуманітарного фонду... Колективний центр надаватиме допомогу людям, які переміщуються з небезпечних районів», - зазначив Олег Лучка - директор благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас-Житомир», яка реалізує проєкт.

За словами проєктного менеджера БФ «Карітас-Житомир» Юлії Мельник, центр розрахований на 44 ліжко-місця. Внутрішньо переміщені особи зможуть проживати у ньому впродовж 30 календарних днів. Облаштуватися в місті їм допомагатимуть кейс-менеджери, соціальні працівники, соціальні педагоги, проєктні менеджери.

У колективному центрі святого Василія Великого є зони для сну і приготування їжі, простір для дітей, санвузли, пральні та сушильні машини. Переселенців раз на день забезпечуватимуть гарячим харчуванням, а також надаватимуть продукти для самостійного приготування їжі та засоби гігієни.

Читайте також: У столиці майже 7,5 тисячі переселенців отримали талони на продуктові набори

Крім того, у центрі людям оформлять грошову допомогу від міжнародного благодійного фонду «Карітас-Україна», а також нададуть їм психологічний та юридичний супровід.

У закладі поселять перші чотири родини переселенців. Допомогою у межах проєкту планується охопити три хвилі новоприбулих людей загальною чисельністю 132 особи.

На території Житомирської міської територіальної громади зареєстровано майже 8,5 тис. внутрішньо переміщених осіб.