Освітянам тимчасово захопленої Генічеської громади перерахували заборговану зарплату

Освітянам тимчасово захопленої російськими загарбниками Генічеської громади на Херсонщині перерахували на картки заборговану зарплату - загалом понад 64 млн грн.

Про це повідмоляє у Телеграмі начальник Херсонської ОВА Дмитро Бутрій, передає Укрінформ.

"Вирішено питання із виплатою заборгованості по заробітній платі працівникам освітньої сфери Генічеської територіальної громади. Загалом погашено заборгованість в понад 64 млн грн. Потреби вдалося покрити завдяки освітній субвенції (40 млн грн), субвенції для забезпечення інклюзивного навчання (32 тис. грн) та місцевому бюджету (24,3 млн грн)", - ідеться у повідомленні.

В ОВА зазначили, що сьогодні майже всі кошти перераховано людям на картки. Зарплату отримали вчителі шкіл, вихователі в дитсадках, працівники інклюзивно-ресурсних центрів.

Бутрій наголосив, що держава піклується про людей, які вимушені тимчасово жити в окупації. Усуперед брехливим твердженням пропагандистів, що Україна покинула Херсонщину, держава й надалі виконуватиме зобов’язання перед своїми громадянами, а Херсонщина обов'язково буде звільнена.

Читайте також: Відмова українців співпрацювати із загарбниками зірвала план кремля перевести Херсонщину на рублі

Як повідомлялось, 27 травня в Херсонській ОВА повідомили, що в області залишилася проблема з державними базовими виплатами по Генічеській територіальній громаді. Це було пов'язано зі швидким захопленням цієї громади, яка межує з тимчасово окупованим Кримом, із втратою керівництвом громади електронних ключів. Тодішній голова ОВА Геннадій Лагута обіцяв, що у першій декаді червня будуть закриті всі виплати на цій території.

На Херсонщині російські загарбники посилюють тиск на педагогів та лікарів, примушуючи їх до співпраці.