У Миколаєві після обстрілів не працюватиме лікарня швидкої допомоги

У Миколаєві на певний час закривається лікарня швидкої медичної допомоги.

Про це у Телеграмі повідомляє міський голова Олександр Сєнкевич, передає Укрінформ.

“Деякий час наша лікарня швидкої медичної допомоги не зможе приймати пацієнтів. Там потрібно розібрати завали зруйнованого травмпункту і прибрати з уцілілої частини небезпечні конструкції, демонтувати рами пошкоджених вікон та вивезти все сміття. У лікарні зруйнована також частина основного корпусу. Там теж необхідно все привести до ладу. У тих відділеннях, які вціліли, приберемо всі уламки, заб’ємо вікна і перевіримо обладнання», - написав Сєнкевич.

Читайте також: Зеленський - про обстріли Миколаєва: Наші люди могутніші за снаряди та ракети

За його словами, наразі пацієнти зможуть отримати медичну допомогу в інших лікувальних закладах міста.

"Хочу ще раз наголосити: це звичайна лікарня, яка щодня приймала жителів міста, у тому числі й постраждалих від російських обстрілів. Тому сьогоднішня атака на цей медичний заклад - ніщо інше, як цинічний тероризм російських військ”, - наголосив мер.

Читайте також: Понад 70 пошкоджених будинків: у Миколаєві показали наслідки обстрілів

Як повідомлялося, минулої ночі у Миколаєві російські терористи зруйнували сучасний новенький травмпункт. Від ударної хвилі та уламків вікна вилетіли і в сусідніх лікувальних відділеннях.

За даними МОЗ, в Україні від початку повномасштабного вторгнення рф унаслідок обстрілів пошкоджено майже 890 закладів охорони здоров'я, загинули 18 цивільних медиків.