У Херсоні росіяни облаштували платну поромну переправу через Дніпро

Після влучних ударів ЗСУ по Антонівському мосту через Дніпро у Херсоні російські загарбники облаштували поромну переправу - попри обіцянки, не безкоштовну.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Херсонської ОВА, передає Укрінформ.

"У Херсоні окупанти запустили поромну переправу через Дніпро в районі пошкодженого Антонівського мосту. Окупаційна влада заявляла, що користуватися нею можна буде безкоштовно, але очевидці розповідають, що одна поїздка коштує 250 гривень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що крім легкового транспорту переправою користуються військові рф, переправляючи свою техніку.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ вночі уразили кілька ворожих цілей

В ОВА також повідомили, що в трьох селах Бериславського району озброєні військовослужбовці рф незаконно заволоділи автомобілями цивільних ВАЗ-2106 та Volkswagen Bora, а також вантажними ГАЗ-3307 та ГАЗ-53.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники викрали пасажирський теплохід, який був пришвартований на Карантинному острові у Херсоні і використовують його для переправлення через річку Дніпро в районі пошкодженого Антонівського мосту.

Читайте також: У Херсоні після закриття Антонівського мосту підскочили ціни - люди запасаються продуктами

ЗСУ тримають під вогневим контролем стратегічно важливі логістичні і транспортні шляхи, які для ворога мають критичне значення. Останніми днями Збройні сили завдали ударів по трьох ключових об'єктах: Антонівському і Дар'ївському мостах і по дорозі через дамбу Каховської ГЕС. Загарбники намагаються нашвидкуруч відремонтувати мости, прагнучи відновити шляхи постачання боєприпасів та важкої техніки, проте безпека використання мостів залишається під питанням.