На Харківщині ворог замінував понад 46 тисяч га полів

На Харківщині ворог замінував понад 46 тис. га полів, однак там, де дозволяє воєнна обстановка, жнива тривають.

Про це в Телеграмі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«російська збройна агресія зруйнувала наші амбітні плани на проведення цьогорічних польових робіт. Через постійні обстріли в області горять лани, знищується техніка, ворогом заміновано понад 46 тис. га полів. Попри все, ми забезпечили збір урожаю на більш як 60% посівних площ. Аграрії Харківщини уже зібрали 173 тисячі тонн зерна нового врожаю», - йдеться у повідомленні.

За словами заступника директора департаменту агропромислового розвитку ОВА Костянтина Панфілова, ранні зернові та зернобобові культури наразі обмолочені на площі 50 тис. га (14% від загальної площі збирання). Середня урожайність становить 34,7 ц/га.

«Показники найвищої врожайності отримують виробники Красноградського району, збираючи 42 центнери з гектара», - зазначив Панфілов.

Читайте також: На Харківщині за добу загинули двоє людей, восьмеро поранені – ОВА

Як повідомлялося, на Харківщині планують зібрати 60% від урожаю минулого року, оскільки вдалося засіяти саме такий відсоток наявних площ. В області досі окуповано 31% території.

У захоплених громадах весняні роботи або не проводилися взагалі, або на обмежених площах. Так, на Дергачівщині, де тривають бойові дії, за словами голови громади, весняні роботи не проводилися, а врожай озимих зібрати неможливо через обстріли та ворожі міни. У Золочівській громаді, яка щодня зазнає ворожих обстрілів, весняні роботи практично не велися. У захопленій Борівській громаді вдалося засіяти не більше 35% наявних площ.

Жнива повноцінно чи частково проходять у п’яти районах області з семи.