Бучу відвідали члени Фонду Казимира Пуласького

Фото

Бучу Київської області відвідали члени польського Фонду Казимира Пуласького.

Як передає Укрінформ, про це Бучанська міська рада повідомляє у Фейсбуці.

Членам фонду презентували програму VDOMA KRASНCHE, яка реалізовується у рамках загальнодержавного Плану відновлення України.

Заступники Бучанського міського голови Дмитро Чейчук та Михайлина Скорик-Шкарівська розповіли про руйнування, які зазнала громада під час захоплення російськими загарбниками. Йшлося про відновлення громади, напрацьовані партнерські проєкти у рамках співпраці на платформі city-to-city.

Ексміністри закордонних справ Польщі та Литви Яцек Чапутович та Лінас Лінкявічюс, депутат Сейму Республіки Польщі Павел Коваль, засновники фонду Катерина та Збіґнєв Пісарські і члени фонду відвідали фотовиставку, що діє у Храмі Андрія Первозванного. Також делегація побувала на місці масового захоронення жертв російської агресії.

Також делегація відвідала модульне містечко, яке є українсько-польським проєктом із забезпечення тимчасовим житлом тих, хто його втратив.

Читайте також: Посол Словенії відвідав Ірпінь

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня Бучу відвідали американські сенатори Річард Блюменталь та Ліндсей Грем.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників на початку квітня. У визволених містах і селах зафіксовані масові руйнування та жорстокі вбивства росіянами мирних жителів.

Фото: Фейсбук Бучанської міської ради