Радник мера Маріуполя показав технологію створення російських фейків про ЗСУ

Відео

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко продемонстрував, як російські пропагандисти створюють фейки про "злочини" Збройних Сил України: розповіді місцевих жителів супроводжують брехливими "коментарями".

Про це йдеться у Телеграмі Андрющенка, передає Укрінформ.

"Росіяни з Донецька на інфопомийці оприлюднюють відео з Волонтерівки Кальміуського району Маріуполя. На відео маріупольчанка розповідає про те, яка була гарна і свіжо відремонтована школа. Та як вона знищена. Увага - жодного слова про те, що “знищена ЗСУ”, не звучить. Взагалі не звучить нічого про те, хто саме знищив. Читаємо допис і… виявляється, вона каже, що школу підірвали ЗСУ", - написав Андрющенко.

Радник мера зауважив, що більшість людей не дивиться такі відео до кінця, тому в пам’яті залишається лише те, що було написано.

"Дуже розповсюджений прийом окупаційної пропаганди по Донецькій області. Тому - не вірте. Не читайте. Перевіряйте. Інформація - то зброя. Не давайте їй працювати проти вас", - попередив радник.

Читайте також: Спроби росіян підключити електрику в Маріуполі закінчуються пожежами, а для гасіння немає води

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Окупанти намагаються створити картинку «відновлення життя міста». Та попри це Маріуполь залишається без нормального постачання електрики, води, газу.