Кількість військових рф в Ізюмі у рази перевищує число жителів — ЗМІ

У місті Ізюм на Харківщині кількість російських військових значно перевищує чисельність жителів, загарбники продовжують призначати колаборантів на різноманітні посади та заявляють про «налагодження» життя.

Про це повідомляє у Фейсбуці місцеве видання «Обрії Ізюмщини», передає Укрінформ.

«Слова «Хто був ніким - той стане всім!» якнайкраще характеризують ситуацію в окупованому Ізюмі. Охоронець банку оголошує себе мером міста, бухгалтерку призначають керівником управління освіти, багаторічний безробітний стає заступником мера, завгосп очолює управління молоді і спорту і це тільки початок списку так званих керівників міста», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом трьох місяців окупаційна влада веде агітаційно-пропагандистську роботу серед населення.

Складність ситуації полягає ще в тому, що в Ізюмі сконцентрована величезна кількість військових російської армії. За свідченнями жителів міста, російських солдатів у рази більше, ніж місцевого населення, яке з різних причин залишилось в окупованому місті.

Читайте також: Успішні маневри ЗСУ зупинили просування росіян біля Ізюма – Міноборони Британії

Наразі в місті формують списки учнів за віком для комплектації класів у наступному навчальному році. Випускників запрошують прийти в управління освіти, щоб оформити та отримати атестат, при цьому обіцяють можливість безкоштовно навчатися в російських вишах.

«Самопроголошений глава Соколов підписав розпорядження про створення в школах козацько-кадетських класів. Говорять також про відновлення роботи дитячих садочків №4, №9, №16 та ліцеїв №3 і №5, про зруйновані окупантами в центрі місті ліцеї №1 і №4 ані слова», - наголошують журналісти.

Серед «здобутків» окупанти називають відновлення пам’ятника загиблим революціонерам у центральному парку міста.

Також, за даними ЗМІ, в пропагандистському листку окупанти похвалилися, що Ізюм отримав від так званої «лнр» чотири автомобілі швидкої допомоги і медикаменти від московської клінічної лікарні. Однак до 24 лютого в місті працювало аж 50 аптечних закладів, а нині – жоден, а переважна більшість лікарів виїхали. Допомогу продовжують надавати людям лише три сімейних лікаря.

«Незважаючи на труднощі життя, ізюмчани продовжують вірити в перемогу України, знаходять можливість слухати українське радіо і дивитися українське телебачення. Все більше жителів Ізюмського району завдяки волонтерським організаціям виїжджають з окупованих територій», - зазначили в ЗМІ.

Читайте також: В Ізюмі загарбники заблокували останній шлях для виїзду на підконтрольну Україні територію – мер

Як повідомляв Укрінформ, окупанти заблокували місто Ізюм Харківської області на початку березня та не погоджують гуманітарних коридорів. Із 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіудари, вся інфраструктура міста знищена. З 2 квітня місто окуповане. За даними міської влади, загарбники викрадають людей за списками, складеними за допомогою колаборантів. За даними міського голови Валерія Марченка, до звільнення відновити водопостачання та електрику практично неможливо через масштабні руйнування підстанцій і мереж. У місті залишаються заблокованими від 12 до 15 тис. жителів, яким гостро не вистачає продуктів і медикаментів.

Окупанти призначили «мером» колишнього міліціонера, ексзавідувача сектору банківської безпеки активів фізичних осіб одного з банків Владислава Соколова, який у 2020 році висував свою кандидатуру на виборах міського голови та програв чинному меру Валерію Марченку.