В Охтирці на Сумщині починають відновлювати ТЕЦ, яку розбомбили росіяни

В Охтирці на Сумщині розпочинають відновлювати ТЕЦ, яку російські війська розбомбили на початку широкомасштабного вторгнення.

Про це у Телеграмі повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

“Починаємо відновлювати Охтирську ТЕЦ. Залучили кошти на реалізацію двох етапів проєкту по забезпеченню міста теплом. Перший – це встановлення газового водогрійного котла. Відповідна постанова уряду вже підготовлена і проходить погодження. Вартість проєкту близько 90 млн грн. Другий: встановлення котлів, які працюють на щепі. Орієнтовна вартість проєкту 150 млн грн. Його фінансування і реалізацію взяла на себе компанія «Нафтогаз-біоенергія»", - повідомив Живицький.

Голова ОВА зазначив, що досі тарифи на тепло у місті були одними з найвищих в області.

"Після встановлення обладнання, яке працює на альтернативному паливі, ціна буде гарантовано нижчою, щонайменше на 10 % від середньозваженого показника по області", - зауважив він.

Зі слів Живицького, виробнича стратегія має бути готова до кінця цього тижня. Роботи планують розпочати з наступного тижня, завершити – у другій половині жовтня.

Читайте також: На розбомбленій росіянами Охтирській ТЕЦ досі розбирають зруйновані конструкції – ОП

Він зазначив, що ТЕЦ вже розпочала проведення гідравлічних випробувань теплових мереж міста.

Як повідомлялося, російська авіація скинула заборонені Женевською конвенцією вакуумні бомби на місто Охтирка, бомбардувань зазнала міська ТЕЦ 3 березня. Вона була зруйнована вщент, завали розбирали до початку червня.

Фото: ГУ ДСНС України у Сумській області