Через росіян у Маріуполі загорівся завод «Сателіт» - знищені тисячі тонн насіння соняшнику та олії

Відео

У Маріуполі внаслідок пожежі на заводі «Сателіт», що виникла під час спроби загарбників відновити електропостачання, знищено кілька тисяч тонн насіння соняшнику та олії.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ. 

«Окупанти продовжують нищити залишки сільгосппродукції. Вчора внаслідок експерименту з відновлення електрики зайнялася пожежа на заводі «Сателіт» у Лівобережному районі... «Сателіт» займався збиранням і переробкою насіння соняшнику на олію. За даними наших джерел, унаслідок пожежі знищено декілька тисяч тонн насіння соняшнику та перероблену соняшникову олію», - написав Андрющенко.

За його словами, окупаційна "адміністрація" Маріуполя намагається приховати реальні втрати від російського керівництва, адже ці залишки готувалися до вивезення в росію.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: росіяни потягами вивозять зерно із Запорізької області

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинуло до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. мешканців.

Колаборанта Костянтина Іващенка загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».