«Раднику голови днр» повідомили про підозру за викрадення журналіста на Херсонщині

Правоохоронці повідомили про підозру так званому «раднику голови днр» за викрадення та побиття журналіста у Херсонській області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрюваний, керуючи незаконним збройним формуванням на території Каховського району Херсонської області у змові з іншим представником росіян, віддав наказ викрасти журналіста через його громадянську позицію і професійну діяльність.

12 березня представники збройних сил російської федерації та учасники незаконного збройного формування, застосовуючи фізичну силу, затримали журналіста і перевезли його в приміщення раніше захопленого райвідділу поліції.

«Там потерпілого прикували кайданками до батареї, допитували, погрожували розправою, били та незаконно утримували впродовж тижня. Згодом його відпустили», - зазначили у прокуратурі. Журналіст отримав тілесні ушкодження різного ступеню.

Читайте також: Політтехнолог Медведчука отримав підозру в держзраді

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Енергодарі Запорізької області протягом останнього тижня російські військові затримали та вивезли в невідомому напрямку близько 20 жителів міста, 11 з них – працівники Запорізької АЕС.

Фото: Телеграм Офісу Генерального прокурора