У Маріуполі загарбники почали видавати російські пенсії

У захопленому Маріуполі загарбники почали видавати пенсії від росії, черга розписана на місяць.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Окупанти почали видавати пенсії від росії в Маріуполі. За їх даними зареєстровано близько 47 тис. пенсіонерів, однак наші джерела повідомляють, що близько ще 10 тис. маріупольців принципово не подали документи на подачки окупантів. В перерахунку на гривню пенсія складає 2,6 тис. грн», - написав Андрющенко.

За його словами, видача пенсій очікувано перетворилась на чергове «пекло і знущання». Черга розписана до кінця місяця, але це не рятує від хамства та битви за виживання.

«Головне питання - звідки гроші і як видають. Видають готівкою, яку напередодні броньовиками було завезено. В рублях. Це прекрасно демонструє міць російської економіки та чесність звітів путіна про економічні прориви. Тупо штампують стільки готівки, скільки потрібно. Сучасна історія грошей росії такий самий фейк, як і сама росія», - зазначив радник мера.

Він оприлюднив відео з місця, де проходить видача пенсій – під палючим літнім сонцем велика черга пенсіонерів очікують гроші.

Читайте також: Херсонщину можуть спробувати «приєднати» до рф за результатами «соцопитування» – розвідка

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».