Допомагав загарбникам на Херсонщині: ексдепутату Ради повідомили про підозру в держзраді

Депутатці Херсонської міськради та колишньому народному депутату повідомили про підозру у державній зраді

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Управління Служби безпеки України в Херсонській області.

«За матеріалами Управління Служби безпеки України в Херсонській області повідомлено про підозру в державній зраді двом місцевим мешканцям», - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну вони добровільно контактують з представниками фсб рф. На вимогу загарбників вони складали списки з установчими даними місцевих українських патріотів, зазначають в управлінні СБУ в області.

Один із підозрюваних у зраді (колишній народний депутат України ІІ та ІІІ скликань, заслужений юрист України) об’єднав навколо себе декількох «однодумців», у стислий термін зібрав списки мирних українців і «відзвітував» рашистам.

Читайте також: У «Слузі народу» просять Раду позбавити Ковальова мандата

«Доклавши особистих зусиль, він сприяв створенню у Херсоні «військово-цивільної адміністрації», яка зараз здійснює керівництво містом та областю від імені російської федерації», - інформують в управлінні.

Друга підозрювана – підприємиця (депутат Херсонської міської ради від забороненої в Україні проросійської політичної партії «ОПЗЖ»), паралельно із виконанням інструкцій від представників фсб рф щодо збору інформації про підрозділи ЗСУ та плани протистояння українських військових агресії рф, продовжує свою фінансово-господарську діяльність на території обласного центру. Співпрацюючи з ворогом, їй вдалося зберегти свій бізнес, і наразі вона продовжує збагачуватися на стражданнях херсонців, зазначається у повідомленні.

Колаборантам загрожує 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі за матеріалами оперативного супроводу відділу протидії системним загрозам управлінню державою Управління СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Місцеве видання «Мост» інформує, що йдеться, зокрема, про депутатку Херсонської міської ради Альону Ротову. Інше ЗМІ називає також другого підозрюваного - Сергія Кириченка.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі.