З початку воєнного стану кількість жителів Маріуполя зменшилась уп’ятеро

Фото

У захопленому Маріуполі у 5 разів зменшилась кількість населення.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Маріупольська міська рада.

«Пенсійний фонд терористичної «днр» підрахував наявну кількість пенсіонерів в Маріуполі – 46 тисяч осіб. Це в 3 рази менше, ніж до вторгнення росії (136 тисяч осіб). Але частка літніх людей в структурі наявного населення Маріуполя зросла в 2 рази», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом населення міста зменшилося в 5 разів: близько 200 тисяч маріупольців виїхали на підконтрольну територію України; близько 50-70 тисяч знаходяться в приазовських селищах або окупованих територіях сходу та півдня України; приблизно 47 тисяч депортовано або змушено виїхати на територію росії та білорусі; більше 22 тисяч вбито російськими військами та приблизно 100-120 тисяч маріупольців й досі перебувають у зруйнованому місті без базових побутових умов.

Читайте також: У Маріуполі загарбники змушують учителів записати відео, як діти співають гімн рф

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- і газопостачання та опинився на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Читайте також: У Маріуполі загарбники зносять стелу з українською назвою міста

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».