Запоріжців закликають здавати кров для Збройних сил України

Фото

Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, його заступники та представники структурних підрозділів ОВА взяли участь у добровільній акції зі здачі крові до Всесвітнього дня донора крові, який відзначатиметься 14 червня. 

Про це йдеться у Телеграмі ЗОВА, передає Укрінформ.

“На сьогодні кров потрібна нашим бійцям, породіллям під час тяжких пологів, дітям, які проходять хіміотерапію. Нам потрібні всі резус-негативні групи крові, тому ми запрошуємо всіх небайдужих запоріжців здати кров”, - розповіла заступник директора КНП “Запорізький обласний центр служби крові” Юлія Безручко.

Медики зазначають, що кров має термін придатності, тобто її запас необхідно регулярно поповнювати. Тому потреба в донорах — постійна.

Насамперед, вона край потрібна для поранених бійців Збройних сил України, а також для цивільних, що отримали поранення від обстрілів.

Читайте також: Від початку повномасштабної війни у Києві здали кров понад сім тисяч донорів

Донором може стати кожен українець віком від 18 років, у якого немає протипоказань до процедури здачі крові. При цьому, вага тіла має бути не менше 50 кілограмів, інакше забір може негативно вплинути на стан здоров’я людини. Перед здачею крові також не можна вживати смажену, молочну їжу та напої, які містять алкоголь, нагадують фахівці.