Сім’я восьмирічного автора «Маріупольського щоденника» зуміла виїхати з міста

Фото

Поранений хлопчик Єгор, який написав свій «Маріупольський щоденник», та його сім'я на 100-й день війни змогли виїхати із захопленого Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив фотограф Євген Сосновський, який прожив понад два місяці в заблокованому Маріуполі і був деякий час разом з цим хлопчиком.

«Вони це зробили! Той самий хлопчик, який написав свій «Маріупольський щоденник», та його сім'я на 100-й день війни змогли виїхати з окупованого Маріуполя! Двоє поранених дітей, їх поранена мати та бабуся вже в безпеці і зараз знаходяться у Запоріжжі! І я впевнений, що тепер у них Все Буде Добре, бо поряд з ними завжди будуть… такі Красиві Люди!», - написав Сосновський.

Він подякував всім, хто допоміг зробити це, навіть попри великий ризик.

Читайте також: У заблокованому Маріуполі залишаються люди, які мріють опинитися у вільній Україні

«Ну а ми з нетерпінням будемо очікувати на зустріч з Єгором та Веронікою, їхньою мамою Оленою та бабусею Тетяною», - наголосив фотограф.

Як повідомлялося, раніше (4 травня) Сосновський опублікував у Фейсбуці фото щоденника восьмирічного хлопчика - це кілька сторінок зі шкільного зошита з короткими текстами і схематичними малюнками по тексту. Хлопчик писав про жахливе життя в заблокованому Маріуполі, яке знищували російські загарбники.

Сосновський пояснив, що дитина написала отой щоденник з власної ініціативи, дорослі навіть не знали, що він його пише. Так, у щоденнику хлопчик описує поранення, яких зазнав він та його рідні: «У мене рана на спині, видрана шкіра. У сестри – поранення голови. У мами – видране м'ясо на руці і дірка в голові». Також хлопчик зображує обстріли Маріуполя з літаків та танків, малює військових зі зброєю, загиблих людей та пошкоджені, палаючі будинки. «У мене вмерла бабуся Галя, дві собаки і улюблене місто Маріуполь», – написала наприкінці дитина.

Читайте також: Загарбники закривають Маріуполь і посилюють режим фільтрації

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Маріуполь наразі на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста».