На Херсонщині знову з'явився український зв'язок та інтернет

На Херсонщині знову з'явився зв'язок та інтернет від українських операторів - загарбники сьогодні дали живлення на українські мобільні та інтернет-мережі.

Про це повідомив в ефірі телемарафону радник голови Херсонської обласної ради Сергій Хлань, передає Укрінформ.

"Мобільний зв'язок вимкнули три доби тому і примушували, фактично, наших людей брати російські "сімки". Ми ж розуміємо, що ці російські сімки вони обмінювали на паспортні дані. Але через шалений дух опору окупант, мабуть, зрозумів, що це може закінчитись дуже погано, тому що всі люди знову, як було раніше, вийдуть з голими руками на окупантів, доводячи, що тут їх ніхто не чекає і ніколи тут не буде ніякої "хенеерії". Тож сьогодні зранку дали живлення на українські мережі - з'явився і Київстар, і Vodafone", - сказав Хлань.

Читайте також: Окупанти вже понад добу «глушать» мобільний зв'язок та інтернет у Мелітополі - мер

Він додав, що плани загарбників змусити херсонців користуватися виключно російським інтернетом і зв'язком провалилися, і це ще одна перемога херсонців.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області 30 травня зник інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів. Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації заявила, що найближчим часом відновити зв'язок у Херсонській області, ймовірно, не вдасться, оскільки відповідне обладнання перебуває під контролем окупаційного режиму та російських військових.

Через відсутність мобільного зв'язку на Херсонщині під загрозою була можливість користуватися банкінгом.