У Миколаєві питна вода у водопроводі з'явиться не скоро – мер

Відео

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич зазначив, що питна вода у міській водопровідній мережі з'явиться не скоро.

Про це він сказав під час прямого ефіру у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Друзі, я не знаю, коли буде нормальна вода, до якої ви всі звикли, тобто питна. Я не можу сказати, коли це відбудеться. Не думаю, що це буде швидко. Місцева влада працює разом з Мінрегіоном для розв'язання проблеми", – сказав Сєнкевич, додавши, що місто наразі ще не отримало виділені урядом для зазначених цілей 56 млн грн.

За його словами, кількість води, яку в Миколаєві можуть добувати зі сведловин, не є достатньою: її можуть наразі дістати близько 20 тисяч кубів на добу (потрібно щонайменше 80), цими обсягами не можуть забезпечити подачу води навіть погодинно. Тому наразі у водопровідній мережі Миколаєва лише технічна вода, з річки Південний Буг.

Читайте також: Обстріли Миколаївщини: одна людина загинула, є поранений

Як повідомлялося, 12 квітня Миколаїв залишився без централізованого водопостачання через перебитий водовід Дніпро-Миколаїв. У середині травня його частково відновили, нині технічна вода подається в квартири мешканців за графіком по кілька годин на день.

Кабінет Міністрів виділив Миколаєву для відновлення централізованого водопостачання 56 млн грн.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.