На Херсонщині залишилася проблема з виплатами у Генічеській тергромаді

На Херсонщині зроблено базові виплати у всіх територіальних громадах, крім Генічеської.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута.

«Зроблено всі виплати по Херсонській області, крім Генічеської територіальної громади. Це пов'язано зі швидким, 24 лютого, захопленням цієї громади, яка межує з тимчасово окупованим Кримом, із втратою керівництвом громади електронних ключів», - зазначив Лагута.

Він зазначив, що питання щодо цієї територіальної громади «принципово вже вирішене». За словами Лагути, перед ефіром він розмовляв з кількома директорами шкіл Генічеської громади та запевнив їх, що до кінця травня – у першій декаді червня будуть закриті всі виплати на цій території.

Водночас, Лагута повідомив про «точкові питання» в області з виплатами інтернатам, оскільки існує проблема з виплатами саме з обласного бюджету.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині виникли проблеми із соціальними виплатами у Нижньосірогозькій та Генічній територіальних громадах, де голови громад подали у відставку після окупації територій.

Читайте також: На Херсонщині збили російський винищувач Су-35

У Херсонській ОВА 19 травня заявили, що соціальні виплати по Херсонщині розблоковано.

У Херсонській області загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово окупованій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.