На деокупованих територіях вже відновили 90% об’єктів енергетичної інфраструктури

На деокупованих територіях вже працюють 90% об’єктів магістральної енергетичної інфраструктури, що були пошкоджені обстрілами.

Про це повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго» в Телеграмі, передає Укрінформ.

«На деокупованих територіях вже працює 90% об’єктів магістральної енергетичної інфраструктури, що були пошкоджені обстрілами. Але ми продовжуємо ремонтні роботи, щоб підвищити надійність наших ліній та підстанцій і забезпечити резервні шляхи живлення для українських споживачів», - ідеться в повідомленні.

Так, у роботу після ремонту введено дві високовольтні лінії 330 кВ в північному та східному регіонах.

Читайте також: План відновлення України враховує «зелені» стандарти ЄС енергетиціШмигаль

На Київщині та Сумщині триває заміна пошкодженого обладнання розподільчих пристроїв підстанцій, перевіряється готовність до включення вже встановленого обладнання (вимикачів), а також відремонтованих комірок підстанцій. На двох повітряних лініях 750 кВ та 330 кВ завершується демонтаж і заміна опор, триває ремонт грозотроса, оновлення оптичних каналів зв’язку.

На підстанції 330 кВ у Харківській області завершується ремонт вимикача, а на лінії 330 кВ, що відходить від неї, вже відремонтовано всі розміновані ділянки.

У компанії зазначають, що динаміка споживання в енергосистемі відповідає сезонним показникам. Частота в мережі стабільна – 50 Гц.

Як повідомлялося, міністр енергетики Герман Галущенко разом з міністром оборони Олексієм Резніковим та міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським нагородив 19 працівників Укренерго, чиїми зусиллями вдалося вберегти Чорнобильську атомну електростанцію від катастрофи під час російського вторгнення.

Читайте також: Україна починає експорт електроенергії в Молдову