Маріупольці стоять у багатотисячній черзі за їжею

Відео

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко оприлюднив відео, на якому мешканці заблокованого Маріуполя стоять у багатотисячній черзі в очікуванні їжі, яку роздають загарбники.

Ролик він виклав у Телеграмі, передає Укрінформ.

Під роликом Андрющенко опублікував ще фотографію з мішками сміття, де щось шукає літня жінка.

«Гуманітарна ситуація в реальності і пропаганді. Реальність: на відео - щоденні черги за їжею в «Метро». Там, де на 150 тис. населення аж 3 тис. продуктових наборів щодня від окупантів. На фото: люди похилого віку через неможливість отримати допомогу та їжу в «гуманітарних штабах» вимушені збирати залишки їжі у смітті», - написав радник міського голови.

Читайте також: Маріуполю загрожує епідемія через проблеми з водою, потрібна повна евакуація - мер

У відеоролику можна побачити багато людей, які стоять перед колишнім торговим центром «Метро», який тепер перетворився у так званий «центр допомоги» - на фасаді цієї будівлі нова вивіска з написом: «Центр помощи. Единая россия. Информация, столовая, мед.помощь».

Читайте також: Маріуполю загрожує нова гуманітарна катастрофа – росіяни запустили воду без каналізації

Як повідомлялося, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто - без енерго-, водо- та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинуло до 20 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».