Стан постраждалого тракториста через обстріл росіян тяжкий

Стан тракториста, який постраждав під час обстрілу Харківщини 11 травня, тяжкий.

Як повідомили сьогодні кореспонденту Укрінформу в пресслужбі ОВА, постраждалого лікують в одному з медзакладів, що знаходиться в Харкові.

«Стан тяжкий, говорити про прогнози зарано, однак надається вся потрібна допомога, і лікарі сподіваються, що молодий організм хлопця допоможе», - зазначили в обладміністрації.

Як повідомили у пресслужбі агропромхолдингу «Астарта», на одному з підприємств якого сталася атака, механізатор отримав чисельні поранення і у тяжкому стані доставлений в один з медичних закладів Харкова. Наразі лікарі боряться за його життя. Трактор John Deer 8335 згорів вщент.

«У працюючий у полі трактор влучила випущена з російського літака керована ракета. Це поле далеко від лінії фронту, тож жодних причин обстрілювати місце, а тим більше, працюючу сільськогосподарську техніку, не було. За словами свідків, ворожий літак летів на дуже низькій висоті і поцілив у трактор, коли зайшов вже на друге коло. Тож можна припускати, що ворог чітко бачив і розумів, що націлює ракету саме на цивільних, що взагалі неприпустимо», - сказав директор СТОВ «Ніка», на полях якої сталася ця атака, Олександр Осетров,

На підприємстві зазначили, що постраждалий механізатор виконував передпосівну культивацію ґрунту на тракторі John Deer 8335, а під час виконання робіт повітряної тривоги оголошено не було.

Читайте також: війська рф ударили ракетою по Харківщині, є загиблий та поранені

«Компанія вже надає всю необхідну допомогу постраждалому працівнику і підтримуватиме його до повного одужання», - запевнили на підприємстві.

Як пише полтавське видання Гадяч.City, постраждалий механізатор – 26-річний житель Гадяча, і за три дні після закінчення обробітку поля він мав повернутися додому.

Як повідомлялося, 11 травня на Харківщині біля с. Новий Мерчик Валківської громади ракета з ворожого літака влучила в трактор у полі, тракторист отримав численні опіки та поранення ніг. Зареєстровано кримінальне провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Фото: Фейсбук Сергія Болвінова