У Маріуполі «параду» немає, росіяни поклали квіти до «пам’ятника» бабці з червоним прапором

У заблокованому Маріуполі анонсованого «параду» немає, але російські загарбники поклали квіти до «пам’ятника» бабці з червоним прапором.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маріуполь. 9 травня. На зараз. МраZота очікувано поклала квіти біля пам’ятника із говна і палок 3Д бабці … Парад не вийшов, то хоч так відзначились. Продовжуємо спостерігати перебіг шабашу на кістках маріупольців…», - написав Андрющенко.

Раніше він повідомляв, що 4 травня в Маріуполі були перший зам. адміністрації президента росії Сергій Кириєнко та секретар генради «єдиної росії» Андрій Турчак, які є кураторами інтеграції Маріуполя до росії. Весь час їх супроводжували колаборанти Іващенко (псевдомер) і Хармишев (псевдосекретар громади). Вони відкрили пам’ятник бабці з прапором на площі Воїнів-визволителів, яку загарбники вперто називають "Ленінського комсомолу".

Читайте також: Під Маріуполем загарбники продовжують звозити вбитих містян до братської могили

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Наразі у заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у містян українські паспорти і силоміць вивозять їх до росії та ОРДЛО.

Колаборанта рф Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та роблять картинку «відновлення життя міста». Повідомлялося, що 9 травня у Маріуполі російські загарбники проведуть «парад» своїх військових.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Національної гвардії, українська морська піхота та мотострілки.