У Мангуші під Маріуполем загарбники знесли пам’ятник гетьману Сагайдачному

На Донеччині у тимчасово захопленому селищі Мангуш під Маріуполем російські загарбники знесли пам’ятник гетьману Сагайдачному.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«У Мангуші сьогодні окупанти знесли пам’ятник гетьману Сагайдачному та на честь наших захисників. В Маріуполі замість всесвітньої історії та історії України - історія росії. Все це відбувається під радянськими прапорами», - написав Андрющенко.

При цьому він підкреслив, що загарбники хочуть викорчувати все, що пов’язує з Україною, - мову, історію, культуру.

«Але дивно при тому Мангуш, а не Першотравневе. Маріуполь, а не Жданов. Донецьк, а не Сталіно. Хоча не дивно. Пам’ять в окупантів коротша за совість», - зазначив радник мера.

Як повідомлялося, у захопленому селищі міського типу Нікольське під Маріуполем російські загарбники відновили пам’ятник Леніну.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Загарбники не дають гасити лісові пожежі, які наближають до сіл Херсонщини

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострільці.

Фото: 0629.COM.UA