Попасна повністю не окупована, цивільні ще мають можливість вибратись

На Луганщині місто Попасна ще повністю не захоплене, але ворог цинічно руйнує все на своєму шляху.

Про це у телемарафоні UAразом заявив керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов.

«Ситуація з кожним днем стає тільки важче і сьогодні - не виключення. Російські військові цинічно ламають і руйнують все на своєму шляху… Попасна ще повністю не окупована, ще з Попасної наші цивільні люди мають можливість виходити», - сказав очільник міста.

Він зазначив, що у Попасній наразі залишилося приблизно 1,5 тис. населення, у всій громаді - близько 3 тисяч. Виїхати з Попасної майже неможливо. Можна вийти тільки пішки, а далі людей зустрічають вже на межі з Донецькою областю. Так робилося вже декілька разів, додав Ханатов.

Читайте також: Поранена 15-річна дівчина вивезла з Попасної чотирьох дорослих

«Люди виходять у бік Донецької області, наші військові їх зустрічають, дають їжу, дають воду і люди можуть рятуватися. Потім ми на межі Донецької області можемо їх зустріти», - уточнив керівник місцевої ВЦА.

Він розповів, що наразі немає доступу до укриттів, до приватного сектору в Попасній, де перебувають люди, тому «відповідальність щодо забезпечення продуктами харчування та водою жителів повністю на окупантах російської федерації».

Читайте також: війська рф намагаються взяти в оточення ПопаснуГайдай

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії, зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджено всі лікарні. У регіоні залишилися близько 50 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Війська рф обстрілюють і бомбардують міста і села України, катують та вбивають мирне населення.