На Житомирщині виявили уламки російської ракети

Фото

У Черняхівській громаді на Житомирщині серед поля знайшли уламки російської ракети.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє поліція Житомирської області.

«5 травня до поліції надійшло повідомлення про виявлення уламків ракети на полі між селами Видибором та Федорівкою Черняхівської громади. Попередньо, боєприпас залишився після ворожих обстрілів, що відбувалися раніше», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що місцеві жителі виявили підозрілий предмет під час підготовки до сільськогосподарських робіт. Правоохоронці зібрали необхідну інформацію та вилучили свідчення воєнних злочинів росії.

Станом на 6 травня правоохоронці розпочали 485 кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів російським агресором на території Житомирщини. У 264 випадках дії ворога кваліфіковані за ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) КК України, ще 177 фактів стосуються порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України), а 40 – за ст. 111-1 (Колабораційна діяльність).

Читайте також: На Житомирщині до ПЦУ перейшли дев'ять релігійних громад московського патріархату

Як повідомлялось, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: Фейсбук Поліції Житомирської області