За добу росіяни обстріляли 21 населений пункт на Донбасі, є загиблі

Фото

Російські військові упродовж минулої доби обстріляли понад 20 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях, загинули двоє людей, ще троє, серед яких дитина, дістали поранень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці операції Об’єднаних сил у Фейсбуці.

“Протягом минулої доби ворожих обстрілів зазнав 21 населений пункт: Маріуполь, Авдіївка, Миколаївка, Лиман, Сіверськ, Привілля, Торецьк, Ласточкине, Райгородок, Новоселівка, Велика Новосілка, Шандриголове, Времівка, Тетянівка, Соловйове (Донецька обл.), Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасна, Лисичанськ, Гірське, Золоте, Новодружеськ (Луганська обл.)”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що авіаційні удари та артилерійські обстріли російських військ спричинили значні руйнування і пошкодження близько 35-ти житлових будинків. Є жертви серед мирного населення.

За інформацією ООС, неодноразові ворожі обстріли Шандриголового (Лиманська ОТГ Краматорського району) забрали життя двох чоловіків. А внаслідок обстрілу Сіверська Бахмутського району численних поранень зазнала дитина 2007 року народження, у Миколаївці Краматорського району з осколковими пораненнями госпіталізовано 47-річну жінку.

"Російські нацистські війська не припиняють нищити цивільну інфраструктуру на сході України: зокрема, упродовж минулої доби внаслідок варварських обстрілів пошкоджені дві загальноосвітні школи — в Сєвєродонецьку і Привіллі, міська лікарня, свердловина водопостачання та коксохімічний завод в Авдіївці, залізничні колії сполучення Лозова — Слов'янськ та інші "військові об’єкти", - наголосили в ООС.

Повідомляється також, що протягом минулої доби підрозділами ДСНС, які входять до угруповання Об’єднаних сил, здійснено 42 виїзди для надання допомоги населенню і ліквідації наслідків бойових дій.

Рятувальники загасили 9 пожеж (у тому числі дві — у школах), що виникли внаслідок ворожих обстрілів у Сєвєродонецьку, Торецьку, Лимані, Авдіївці, Тетянівці Святогірської ОТГ.

Також в ООС інформують, що піротехнічні розрахунки ДСНС відпрацювали 14 повідомлень про вибухонебезпечні предмети (ВНП) на відкритих територіях, у приватних та багатоквартирних житлових будинках. Зокрема, виявлено та знешкоджено нерозірвані ракети ЗРК С-300, артилерійські снаряди і міни, кумулятивні осколкові бойові елементи та інші ВНП в Авдіївці, Катеринівці Покровського району, Краматорську, Північному Бахмутського району на Донеччині, у Лисичанську та Новодружеську на Луганщині. Наразі тривають роботи з розмінування в Авдіївці, Залізному, Троїцькому, Соловйовому.

Повідомляється, що рятувальники надали допомогу населенню в 19 локаціях: здійснювали підвезення гуманітарних вантажів, технічної та питної води.

“Під час підвезення води жителям Лисичанська потрапив під обстріл рашистів та зазнав осколкових поранень водій пожежно-рятувальної частини прапорщик Віталій Крохмаль”, - повідомляють в ООС.

Окрім того, через злочинні порушення домовленостей російськими військами та численні обстріли евакуація населення була ускладнена, тож протягом доби евакуйовано лише 21 особу з Попасної.

З 24 лютого в Україні триває війна, яку розпочала російська федерація. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.