На Миколаївщині затримали російських військових, які хотіли захопити АЕС

У Миколаївській області правоохоронці затримали трьох російських військових, які входили до складу угруповання, що намагалося захопити Південноукраїнську атомну електростанцію.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування "Південь" станом на вечір 29 квітня у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"На Миколаївщині правоохоронці затримали трьох російських військових, які входили до складу угруповання, що намагалося захопити Південноукраїнську АЕС. А біля обласного центру був виявлений схрон із протитанковим озброєнням. Схованку облаштувала російська диверсійно-розвідувальна група, яка готувала теракти в Миколаєві. При огляді правоохоронцями було вилучено протитанковий ракетний комплекс "Корнет" і гранатомети російського виробництва", - йдеться у зведенні.

В Одеській області продовжується психологічний тиск на населення прикордонних з Придністров’ям районів щодо погрози вторгнення російських військ з невизнаної республіки. У самому ж придністровському регіоні Молдови російська федерація продовжує розповсюджувати інформацію через прокремлівські засоби масової інформації щодо загрози населенню регіону з боку України.

Читайте також: На Миколаївщині росіяни обстрілюють населені пункти, з яких відступили

"Вороже корабельне угруповання продовжує перебування на позиціях контролю проголошеного закритим району північно-західної частини Чорного моря. Зберігається загроза ракетних ударів", - наголосили в ОК "Південь".

У Херсонській області загарбники і їх новопризначені на управлінські посади колаборанти змінюють риторику щодо планів на референдум, натомість, намагаються підкупити населення рубльовими виплатами.

Ракетно-артилерійські підрозділи Збройних Сил України у взаємодії з авіацією нанесли 23 ураження позицій противника. Ворожі втрати складають 16 військових супротивника, броньована та автомобільна техніка, станція радіоелектронної боротьби

Як повідомляв Укрінформ, на Миколаївському напрямку ворог активізував повітряну розвідку.