Данілов переконаний, що російський рубль на Херсонщині «не приживеться»

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов переконаний, що росія не зможе легітимізувати свою присутність на захоплених територіях України, і російський рубль на території Херсонщини «не приживеться».

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв'ю Радіо свобода, відповідаючи на запитання про наміри росіян з 1 травня ввести в обіг на Херсонщині рубль.

«Це класична формула рашистів, коли вони захоплюють ту чи іншу територію, вони хочуть поміняти банківську систему. Наскільки це приживеться на Херсонщині я сказати точно вам можу – не приживеться», - сказав Данілов.

Він вважає, що російські загарбники певний час «можуть пробувати зробити таку валюту – псевдовалюту, що має рухатись на цій території», але з огляду на той супротив, який чинять херсонці і всі громадяни України, є більш ніж упевненість, що це на короткий проміжок часу.

«Взагалі спроможності захопити нашу країну у російської федерації немає», - запевнив секретар РНБО.

Читайте також: Данілов: війська рф не можуть повернутися на Чернігівщину і Сумщину

Як повідомляв Укрінформ, із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

За даними Генштабу ЗСУ, загарбники ведуть підготовку до того, щоб ввести в обіг рублі замість гривні на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей.