Депутат Херсонської міськради разом з окупантами готував «комитет спасения»

Столичні правоохоронці повідомили про підозру у колабораціонізмі депутату Херсонської міськради.

Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

Згідно із матеріалами досудового розслідування, депутат Херсонської міської ради від політичної партії «Блок Сальдо», знаючи, що місто Херсон тимчасово окуповане збройними формуваннями рф, записав відеозвернення для російського інтернет-видання, в якому закликав своїх співгромадян скласти зброю та припинити бойові дії. Також депутат організував та фактично брав участь у проведенні проросійського мітингу із пропагандою комуністичного, тоталітарного режиму, який транслювався у російських ЗМІ та у соціальних мережах.

Читайте також: «Слуга народу» просить силовиків з’ясувати, про що її депутат спілкується з окупантами на Херсонщині

Крім того, з метою підтримки дій збройних сил рф та окупаційної адміністрації держави-агресора, підозрюваний за попередньою змовою з іншими особами оголосив про створення незаконного формування під назвою «Комитет спасения Херсонщины «За мир и порядок»». У ході засідання вказаного «комітету» було проведено голосування на підтримку дій окупаційної адміністрації держави-агресора.

Читайте також: рф веде наступ з Херсонщини в напрямку Миколаївської області та Кривого Рогу

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Як повідомляв Укрінформ, за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури в Енергодарі місцевому депутату повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.