росіяни депортували 308 мешканців Маріуполя на Далекий Схід

Фото

Загарбники депортували 308 мешканців заблокованого Маріуполя на Далекий Схід.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Новий генеральний план «Ост» у виконанні рашистів. Фактично йде зачистка території Маріуполя від людей. Територія для коридору в Крим їм потрібна, люди – ні. Спочатку росіяни майже зрівняли місто з землею. Потім через міжнародний тиск випустили половину населення у бік Запоріжжя. Всіх інших депортують до найдепресивніших районів росії», - йдеться у повідомленні.

Загарбники депортували 308 мешканців Маріуполя на Далекий Схід / Фото: vl.ru

Опубліковано також скан сторінки російського видання, де повідомляється про прибуття поїздом у місто Находка у Приморському краї 308 маріупольців.

Зазначається, що контакт-центр міськради продовжує збирати інформацію про зниклих і депортованих маріупольців за номерами: +38 (050) 345 1555 та + 38 (067) 345 1555. Дзвінки приймаються з 8:00 до 17:00 щоденно, без вихідних.

Своєю чергою радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко у Телеграмі опублікував низку фотографій з місця подій, де маріупольці виходять із потяга.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку повномасштабного вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: росіяни депортували з України вже 500 тисяч людей – Зеленський

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострільці.