На Донеччині викрили зрадника, який передавав ворогу місця дислокації ЗСУ

Правооохоронці викрили на держзраді мешканця Покровська, який передавав дані про ЗСУ через соцмережу.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора в Телеграмі, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру громадянину України у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Також стосовньо нього у порядку ст. 615 КПК України застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у квітні 2022 року мешканець м. Покровська добровільно співпрацював з окупаційною армією РФ. Він передавав її представнику зі свого акаунту в соціальній мережі «Вконтакте» повідомлення з інформацією про місця дислокації військовослужбовців та військової техніки Збройних Сил України на окремих ділянках території Донецької області.

Читайте також: Держзрада та пропаганда війни: суд дав дозвіл на спецрозслідування щодо Киви

Отримана від підозрюваного інформація використовувалась державою-окупантом під час військовій агресії проти України.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено військовий стан і загальну мобілізацію.