У братській могилі під Маріуполем можуть бути захоронені від 3 до 9 тисяч людей

Карта

У братській могилі в селищі Мангуш під Маріуполем можуть бути захоронені від 3 до 9 тисяч мирних жителів, вбитих росіянами.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Маріупольської міської ради, передає Укрінформ.

"У селищі Мангуш окупанти могли захоронити від 3 до 9 тисяч маріупольців. На це вказує співставлення з супутниковими фото захоронення в Бучі, де було виявлено 70 людей. На знімках Maxar від 9 квітня сектор масових поховань в Мангуші в 20 разів більший. Нові траншеї окупанти рили та заповнювали трупами щодня впродовж всього квітня. Наші джерела повідомляють, що в таких могилах тіла вкладають в кілька шарів", - йдеться у повідомленні.

Мер міста Вадим Бойченко порівняв злочини росіян з убивствами в Бабиному Яру під час Другої світової війни.

«У Маріуполі скоєно найбільший воєнний злочин 21 століття. Це новий Бабин Яр. Тоді гітлер вбивав євреїв, ромів та слов’ян. А зараз путін знищує українців. Він уже вбив десятки тисяч цивільних в Маріуполі. І це вимагає потужної реакції всього цивілізованного світу. Будь-що потрібно зупинити геноцид», – зазначив Бойченко.

У міськраді наголосили, що до середини березня в різних частинах Маріуполя та передмісті комунальні служби захоронили близько 5 тисяч осіб.

За обережними оцінками, загальна кількість вбитих російською армією в Маріуполі становить 22 тисячі осіб.

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі загарбники в районі об’їзної дороги облаштували декілька братських могил та в пластикових пакетах скидають туди тіла насипом.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.