Коридор з Херсонської області не спрацював: загарбники затримали транспорт та голову ОТГ

Гуманітарний коридор з Херсонської області до Дніпропетровської не спрацював. На російському блокпосту було затримано керівника колони і транспорт.

Про це в Телеграмі повідомив голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні погоджений на урядовому рівні гуманітарний коридор з Херсонської області не спрацював. Наші машини «швидкої допомоги» та автобуси були затримані на блокпосту окупантів за Осокорівкою перед «Кавуном». Затриманий раніше погоджений з росіянами старший колони голова Нововоронцовської ОТГ Марчук В.В. Ведуться переговори про його звільнення”, - написав він.

За даними Вілкула, машини простояли до 16:30 і змушені були повертатися. При цьому окупанти, порушуючи домовленості про припинення вогню та міжнародне гуманітарне право, не припиняли обстрілу позицій наших військ з РСЗВ та мінометів. Українські військові на обстріл не відповіли.

Вілкул також звернувся до жителів окупованих територій, які сподівалися сьогодні виїхати, та запевнив, що далі намагатиметься вивезти їх.

Читайте також: З Херсона виїхало близько 40% мешканців - мер

Як повідомлялося, сьогодні планувалася евакуація жителів Херсонської області шістьма криворізькими автомобілями «швидкої допомоги» та десятьма криворізькими комунальними автобусами «МАЗ».