Загарбники скинули потужну бомбу в районі Азовсталі, під завалами близько 300 людей - Тарута

Російські загарбники скинули потужну бомбу на лікарню в районі металургійного комбінату «Азовсталь» у Маріуполі, під завалами там близько 300 людей разом із дітьми.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив народний депутат України, уродженець Маріуполя Сергій Тарута.

«Російські фашисти скинули потужну бомбу на лікарню в районі «Азовсталі». За моєю інформацією, під завалами там близько 300 людей – серед них діти. У вцілілій частині лікарні були поранені захисники та ховались маріупольці із дітьми. Тому що у знищеному місті ховатись більше ніде!!» – написав Тарута.

Він нагадав, що сьогодні, 19 квітня, СБУ виклали перехоплену розмову одного з російських загарбників, в якій ішлося про те, що на меткомбінат «Азовсталь» скидатимуть тритонні бомби.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України оприлюднила аудіоперехоплення розмови, у якій російський військовий розповідає про наказ керівництва «зрівняти із землею» завод «Азовсталь» у Маріуполі.

Читайте також: Рашисти скидають надважкі бомби на укриття із цивільними на «Азовсталі»

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: Маріупольці вимушені надавати персональні дані – рашисти забороняють ховати людей без «документа»

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.