Врятовані з Харкова білі леви перебувають у тяжкому психологічному стані

Фото

Білі леви, яких привезли зі зруйнованого Фельдман Екопарку Харкова до Одеського зоопарку, пережили сильний стрес і потребують тривалої реабілітації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Odessa.online розповів директор звіринця Ігор Бєляков.

«У тварин потертості, пролежні, вони пережили стрес і перебувають у тяжкому психологічному стані. Їхнє лікування та реабілітація займе не день і не два, але я радий, що ми змогли їм дати можливість залишитися живими», — розповів Бєляков.

Тварини реагують на кожен гучний звук, у тому числі й на вибухи, що їх іноді чути в Одесі. Левиця, наприклад, одразу ж тікає у вольєр. Директор зоопарку впевнений, що їхній порятунок — це диво.

Врятовані з Харкова леви перебувають у тяжкому психологічному стані / Фото: odessa.online

«Там постійно стріляли, в екопарку загинуло кілька співробітників та багато тварин, зруйновано вольєри. Я бачив автобус, яким перевозили тварин, він весь обстріляний. Це просто диво, що чимало вдалося врятувати, адже відгукнулася вся Україна», — повідомив Бєляков.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська майже повністю зруйнували Фельдман Екопарк, розташований за харківською кільцевою дорогою у Дергачівському районі. Комплекс знаходиться на лінії вогню з першого дня вторгнення, через руйнування вольєрів деякі тварини розбіглися, багато тварин загинуло, зокрема, потомство білих тигрів, пантер, ягуарів. Під час обстрілу загинули троє співробітників, які приїжджали годувати тварин.

Читайте також: Хмельниччина прийняла чотирьох ведмедів з екопарку під Харковом

Евакуація великих хижаків була однією з найбільших проблем, в Екопарку навіть розглядали варіант із приспанням тварин, проте на допомогу прийшли колеги та волонтери з Харкова та інших регіонів країни. Частину тварин було поселено у Харківському міському зоопарку. Півтора десятки котячих вивезли до Дніпра, звідти вони вирушають до інших міст, зокрема на захід України та до Києва. Ведмедів готові прийняти у «Синевирі». 13 квітня до Одеського муніципального зоопарку перевезли пару білих левів.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.