У Львові споруджують іще одне контейнерне містечко для переселенців

У Львові 13 квітня почали монтувати ще одне містечко модульного житла для вимушено переміщених осіб, тут буде близько 120 будиночків.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міського голови Львова Любомир Зубач, передає Укрінформ.

«В одному зі спальних районів, фактично на території між коледжами на Науковій - Пулюя, маємо розмістити приблизно 120 будиночків. Їх надав польський уряд за координації українського Міністерства територій і громад», - зазначив Зубач.

За його словами, за тиждень-два тут у містечко зможуть заселитися люди.

Читайте також: У Львові почали облаштовувати перше контейнерне містечко для переселенців

Тим часом у Львові завершують облаштовувати перше тимчасове модульне містечко на вул. Уласа Самчука, біля бібліотеки «Сенсотека». Вже поставили 88 будиночків, де можуть розміститися 350 людей. Тут буде 11 санвузлів, 5 душових кімнат, їдальня, медпункт і магазин.

Крім того, у Львові планують звести окреме тимчасове містечко для жінок при надії. Це будуть інші будиночки - дерев’яні, хостельного типу, адаптовані для потреб сім'ї. Для цього розглядається ділянка на Тракті Глинянського.

Читайте також: У Львові відкрили перший в Україні простір дизайну та медіа Pixlab

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до керівників міст-побратимів європейських країн, з проханням допомогти у будівництві житла для вимушених переселенців. За підрахунками міської ради, Львів прийняв 200 тисяч мешканців з "гарячих" регіонів України.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово окупованих територіях.