На Запоріжжі бійці тероборони захопили російську бронемашину

Фото

Поблизу Гуляйполя Запорізької області бійці тероборони захопили російську броньовану машину піхоти (БМП-3).

Як передає Укрінформ, про це Регіональне управління Сил територіальної оборони "Схід" Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Неподалік від Гуляйполя бійці одного з підрозділів Запорізької окремої бригади територіальної оборони витягли з річки БМП-3 “другої армії світу”. У теробороні підкреслюють, що звільнення населеного пункту від росіян було настільки динамічне, що "орки кинулись у різнобіч, хто на чому міг".

"Ворожа “бешка” була близькою до досягнення омріяної тактичної цілі – втекти манівцями. Однак наші хлопці влучили їй у тильну частину. Екіпаж наковтався української водиці, а машина тепер наша!", - зазначив учасник бою з позивним “Охрим”.

Із річки російську БМП-3 витягли за допомогою двох американських тракторів “Джон Дір” – бійцям допомогли місцеві фермери.

"Броньована машина – “шедевр” російської “оборонки” – декілька діб пускала бульки у воді, проте, за словами спеціалістів ремонтного підрозділу, двигун з ладу не вийшов. Зараз “броню” відправлено на ремонт. Найближчим часом вона працюватиме вже на Збройні Сили України", - наголосили в теробороні.

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня українські захисники захопили кілька ворожих БТР та гармату МСТА-Б. Як наголосили в Командуванні Сил Спеціальних операцій ЗСУ, захоплена гармата разом із боєкомплектом буде прекрасно справлятись із завданням зі знищення російських загарбників.