З Херсона погодженого «зеленого коридору» для виїзду немає – мер

З Херсона немає погодженого «зеленого коридору» для виїзду, але люди намагаються покинути тимчасово окуповане місто.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Херсонської міської ради з посилання на заяву міського голови Ігоря Колихаєва під час національного новинного телемарафону.

«На сьогодні немає жодного погодженого «зеленого коридору» для виїзду з міста. Люди їдуть на власний страх і ризик», - повідомив міський голова.

Колихаєв відзначив, що виконавчі органи влади, його заступники, він, керівники комунальних підприємств знаходяться у місті, працюють «24/7», роблять усе, аби життєдіяльність міста була забезпечена на 100 відсотків.

Він звернувся до кожного херсонця із закликом любити своє місто і завжди пам’ятати, що Херсон — це Україна.

Читайте також: Російські загарбники викрали ексголову Херсонської ОДА

У свою чергу, депутат міськради Юрій Стельмашенко у Фейсбуці також заявив у відеокоментарі, що шлях, яким люди виїжджають з Херсона, ніким не погоджений. Люди приймають рішення про вивезення родин, вони збираються у колони і рухаються у напрямку Миколаєва. Депутат міськради зазначив, що безпека людей на маршруті не може бути гарантована, люди мають приймати рішення, зважаючи на ризики, оскільки територія області – активний "театр" бойових дій.

Стельмашенко зазначає, що розуміє, чому люди виїздять, після того, що відбулося в Київській області, після трагедії у Краматорську.

Ситуацію, що склалася у місті, він назвав «м’яко кажучи, депресивною», адже область однією з перших потрапила в окупацію, тому ресурси та запаси, що були в регіоні, вичерпалися (продовольство, медикаменти), зупинився бізнес, нема роботи, частково працює сфера торгівлі. «Для багатьох виїзд – єдиний варіант для того, щоб спробувати забезпечувати свою родину», - каже депутат.

Він повідомив, що, за оцінками мерії, виїхало з міста близько 50 тисяч осіб, за оцінками Стельмашенка – навіть трохи більше. Так само масово виїжджають мешканці інших населених пунктів області.

Читайте також: Окупанти продовжують вбивати та незаконно затримувати мешканців Херсонщини

Як повідомляв Укрінформ, Херсон в облозі, тимчасово захоплений російським агресором, містяни допомагають один одному. Думка майже 300-тисячного населення міста: Херсон – це Україна, кажуть у мерії.

На Херсонщині жителі проводили мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовували силу та зброю проти людей. Загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти.